10 grunde til at du skal vælge kat frem for hund

Kat sover

Selvom de fleste foretrækker hund, er det ikke altid det der er bedst du vælger. Katte er faktisk et bedre kæledyr, hvis man ser på det overordnet set. For neden får du 10 grunde til at du skal vælge kat frem for hund.

 

Hvordan en kat er varierer selvfølgelig fra race til race, men oftest er de fleste katte ens. Der findes mange katteracer på samme måde, som der findes af hunderacer. Mange tænker nemlig på én specifik race, når de tænker på en kat, hvorimod på flere racer, når der tænkes på hunde. Men sådan er det overhovedet ikke. Katte findes i alle former, farver, personligheder m.m.

Kat sover

  1. Katte er selvstændige. Katte har det ikke på samme måde som hunde, som skal have en masse opmærksomhed. Katte kan sagtens klare sig selv uden at blive puttet, luftet og leget med, hvis man har travlt.
  2. Katte har bedre hygiejne. Katte har faktisk bedre hygiejne, når man ser på det overordnet set. Oftest når du køber en kat eller adopterer en kat fra et dyreinternat, så er de allerede trænet til at ”gå på toilettet” af sig selv og gøre det i en kattebakke, hvorimod hunde skal luftes ud og de skider, hvor det passer dem. Får du killinger skal de selvfølgelig vænne sig til at bruge kattebakken, ligeledes går hvalpe på toilettet, hvor end det passer dem, når de ikke er trænede.
  3. Katteracerne kan opfylde dine krav. Der findes mange forskellige katteracer og hver race har sin egen karakteristik. En perserkat er f.eks. meget selvstændig og doven. Andre katteracer kan være legesyge m.m. Nogle katteracer vokser heller ikke så meget. Dermed kan du vælge en specifik katterace, der passer til dine behov.
  4. Katte er bedre at putte med. Ja, og især når det kommer til vægten. Katte vejer ikke så meget, hvorimod hunde kan veje op til flere kilo gram. En kat vil derfor være perfekt til skødet uden at det generer. Hunde kan sagtens ende med at ville ligge på dig hele dagen, hvorimod katte har det mere med at putte og så komme ud og få bevæget sig.
  5. De er gode, når du er trist. Er du trist og bare har brug for noget ved din side, kunne en kat være det perfekte substitut. En kat kan du nusse med og lege med uden at det bliver for meget. Hunde kan være meget aktive og det kan irritere en, hvis man er trist og bare føler for at slappe af.
  6. De bader dem selv. Katte hader vand. Du kan ikke putte en kat i vand uden at få skrammer på huden. Katte bader nemlig sig selv og det er også rent nok. De har ikke brug for at blive badet.
  7. De kan være både ude og inde – også når du ikke er hjemme. Hunde lader man ikke så tit blive hjemme af sig selv, hvorimod katte sagtens kan være alene hjemme uden at der sker noget. Nogle katte kan endda også være ude og inde katte og de vil sagtens kunne finde vej hjem igen.
  8. De skal ikke luftes ud. Katte skal ikke luftes ud som hunde. Katte har nemlig ikke brug for så meget motion som hunde.
  9. Det har faktisk sundhedsfordele. Har du et kæledyr kan det faktisk have sundhedsfordele. Undersøgelser viser, at man har en tendens til at få mindre stress og man formindsker sin risiko af hjertesygdomme.
  10. Ingen larm. Katte larmer overhovedet ikke og de gør ikke, som hunde. Hunde der gør kan irritere dig, små børn, naboerne og gæster. Katte larmer overhovedet ikke, dog kan man ind i mellem høre et dejligt piv fra dem.

 

Så er det bare om at kigge på katte til salg. Det er bare om at komme i gang med dit køb af katte.