10 grunde til katte er det perfekte kæledyr

Katte kæledyr

At have en kat er noget af det bedste. Det er et fantastisk kæledyr, der lyser ens hverdag op. Om det er en kattekilling eller en voksenkat, gør ikke en forskel. Deres tilstedeværelse er nok til at du får et smil på læben, når du ellers har haft en stresset dag på arbejdet.

Her får du 10 grunde til, hvorfor en kat er det perfekte dyr.

 

  1. Gode at nusse med. Katte er utrolig gode at nusse med og de elsker det også selv. En kat takker ikke nej tak til at nusses med. Tværtimod, så ønsker de, at du som ejer kæler lidt med den.
  2. De elsker at leges med. Ja, katte elsker at leges med og nyder at være i kontakt med mennesker og især sin ejer. En kat er kendt for at være loyal og trofast. De forskellige katteracer afgører dog, hvor legesyg katten er. Det er sjældent, at en kat ikke vil lege. Dette er især godt for børn, som nogle gange har brug for at lege med noget, når forældrene har travlt med aftensmaden, arbejdet eller lignende. Det er både katten og barnet, der synes det er sjovt at løbe rundt i huset og lede efter prikken af en rød laser.
  3. Katten passer sig selv. En kat har intet imod at passe sig selv. Har du travlt rører det ikke katten så meget. Bare den er i kontakt og i samme område som ejeren, så føler den sig elsket. Den kan sagtens også ligge og lege alene.

Kat bad

  1. Skal ikke vaskes – nemme at tage sig af. Katte skal ikke vaskes. De vasker nemlig sig selv. De er derfor meget nemme at tage sig af. Det eneste de kræver er et par besøg hos en dyrlæge, ellers ikke andet. Katte er derfor gode til folk, som ønsker et kæledyr, men ikke har tid til det store. De har faktisk kun brug for mad, at nusses med og observation. Katte kan nemlig få orme og derfor bør du kunne vide, at din kat måske har brug for en ormekur til kat.
  2. Katte kan blive i hjemmet alene. Hunde kan ikke blive alene indendørs, hvorimod katte sagtens kan være alene i flere timer uden at der sker noget. Oftest er det sådan, at de sagtens kan passe og lege med sig selv. Du kan derfor sagtens tage på arbejde uden at skulle have din kat med. Sørg for du også har et kradsetræ, så det ikke ender med at katten kradser på dine møbler.
  3. De er sociale. Katte er sociale og elsker at få besøg. Du skal ikke være bange for at dine gæster skræmmer katten. Det gør de ikke. En kat er social og elsker at komme i kontakt med andre. Du bør overveje en allergivenlig kat, hvis dine venner og besøgende skulle have allergi for katte.
  4. De bruger en kattebakke. Katte bruger en kattebakke. Du skal derfor ikke være bange for at finde afføring rundt i hjemmet. Desuden skal de heller ikke udenfor for at gå på toilettet.
  5. De har ikke brug for så meget opmærksomhed. Katte har ikke brug for særlig meget opmærksomhed, som hunde ellers har. De klarer at være for sig selv i flere timer og de har kun brug for at nusses og leges med et par gange.
  6. Katte kan trænes. Katte kan faktisk trænes, som hunde kan. Det kan være alt træning fra at bruge et kattelem, til at komme hen til dig når du kalder på den eller endda til at holde sig væk fra køkkenbordet. Katten kan trænes allerede fra den er en killing.
  7. De har ikke brug for motion. Katte skal ikke luftes ud, som hunde ellers skal. De har ikke brug for den store motion. Det kan de sagtens klare i hjemmet.

Du kan finde mange katte til salg eller killinger til salg på dba eller gul og gratis.