10 Racekatte du skal kende, inden du køber en killing

10Maine Coon


Billede fra vetstreet.com

Maine Coon katten har et imponerende udseende, som tiltaler mange mennesker. Racen stammer oprindeligt fra New England området i USA og var allerede tilbage i 1800-tallet en populær gårdkat. Maine Coon katten er stor og meget mere robust og muskuløs end mange andre katteracer. Hunnerne vejer i gennemsnit 4-6 kilo mens hannerne kan veje helt op til 9 kilo. Med sin rektangulære krop med kraftige ben, brede skuldre og lang, smuk hale skaber Maine Coon katten stor opmærksomhed omkring sig. Ansigtet er feminint med høje kindben og store, næsten runde øjne. Man skal dog ikke lade sig narre af det barske udseende, for Maine Coon katten har et fantastisk temperament, der gør racen særligt egnet som familiekat. Maine Coon katten egner sig ikke til at være enekat, da de har et stort behov for selskab. Det er dog ikke en race, der konstant hænger på sine mennesker – i stedet vil man ofte finde Maine Coon katten i let afstand fra sine mennesker, hvor den ligger og observerer, hvad der foregår. Man skal derfor som udgangspunkt ikke vælge en Maine Coon kat, hvis man ønsker en kælekat.
Grundet Maine Coon kattens semilange pels må man forvente at skulle bruge en del tid på pelspleje. Det er nødvendigt at redde pelsen grundigt igennem minimum én gang om ugen og i perioder endnu oftere. Der følger derfor en del forpligtelse med i de 10-15 år, katten forventes at leve, og det er vigtigt at gøre op med sig selv, om man vil tage sig tid til at ugentligt at børste og pleje pelsen, inden man anskaffer sig en Maine Coon kat.

Som med mange andre racekatte, der oplever stor popularitet, vil udbuddet være enormt, men det er ikke alle killinger, der er lige sunde. Nogle gange vælger uerfarne opdrættere at avle på katte, der måske ikke burde være brugt til avl. Derfor er nogle Maine Coon katte særligt disponeret for tandkøds- og mundhuleproblemer, ørepolypper, hjerteproblemer og generelt dårligt immunforsvar. Det kan derfor være en stor udfordring at finde en opdrætter, som man kan stole på har stor kendskab til racen.

Tilbage