10 Racekatte du skal kende, inden du køber en killing

8Cornish Rex

Racen stammer fra Cornwall i England og er en naturlig mutation fra racen British Shorthair tilbage i 1950’erne. Cornish Rex afskiller sig fra de fleste andre katteracer ved kun at have underuld – og ikke de tre lag pels som andre katteracer. Derfor er Cornish Rex også bedste egnet som indekat, da de ikke tåler kulde. Mange tror at racen grundet den helt tynde og korte pels er velegnet til katteallergikere, men katten producerer stadig det stof (Fel d1), som mange allergikere reagerer på. Pelsen er karakteristisk med sine små krøller og bølger, og deres ansigt er kileformet med høje kindben og meget store ører.

Den korte pels kræver ikke megen pleje. Du kan dog med fordel forsigtig redde pelsen med en blød børste. Noget af det bedste ved Cornish Rex er, at dens pels er så fin og tynd, at du næsten ikke bemærker det på dit tøj eller i møblerne.

Cornish Rex er utrolig intelligent og har et dejligt temperament. Man er ofte nødt til at gemme ting væk, man ikke ønsker de skal røre ved – og gerne uden de ser det. Cornish Rex katten bevarer sin legesyge entusiasme hele deres liv. De er nysgerrige og har et højt aktivitetsniveau men er altid klar til at sidde på skødet og blive kælet med. Hvis du ønsker en kat, der bevæger sig stille rundt og ligger ned det meste af dagen, så er det ikke en Conish Rex, du skal anskaffe dig. De er næsten konstant i bevægelse med en høj fart. Racen har generelt et rigtig godt helbred, men der er set hjerteproblemer og skaldethed.