5 ting du skal overveje inden du får kat

Katte

Når man ser skilte med katte til salg eller killinger til salg, kan man ikke modstå overvejelsen om at få kat. At have kat er ikke altid det bedste valg. Der er nogle vigtige ting du skal tage stilling til, før du køber kat.

 

  1. Dyrlæge

Katte skal tit til læge besøg og f.eks. få klippet negle. Dette kan være ret dyrt og især, hvis din kat ender med at fejle noget. En dyrlæge konsultation koster omkring 600 kr. og det er bare for at få katten tjekket. Ender din kat med en akutskade koster en konsultation om aftnen, natten eller weekenden fra 1500 kr. Desuden skal katte også vaccineres årligt, hvilket koster på omkring de 600 kr. Har du ikke råd til et dyrlæge besøg til din kat eller har du heller ej overskud eller tid til at tage din kat ned til klinikken, bør du stærkt overveje, om du overhovedet bør have en kat eller et kæledyr.

  1. Kradse

Katte har behov for at kradse. Det er sundt for deres potter og det er faktisk nødvendigt for at potterne skal være sunde. Katte har derfor behov om at kradse i meget og har de ikke et kradsetræ kan de komme til at kradse på sofaer, skabe osv.

  1. Mad

Du skal også købe mad til din kat. Madet kan komme til at koste en del penge helt afhængigt af kvaliteten. Det vil være som at skulle forsøge en ekstra person og dette kan mange ikke have råd til. Kattemad med 10 kg koster ca. 400 kr. Desuden har specifikke katteracer helt specifikt kattemad.

  1. Katte i huset

     

    KatKatte i huset kræver, at du har plads til legetøj og en kattebakke. Desuden har mange allergi for katte, så sørg for at det ikke skader, at du har en kat folk har allergi for, som f.eks. gæster, der kommer på besøg. Du kan også sørge for at få en allergivenlig kat. Katte fælder også meget hår, så du er garanteret en masse hår på tøjet og sofaen, hvis ikke du regelmæssigt fjerner det, hvilket kan være svært at gøre i længden. Desuden kan det også være, at du skal investere i et kattelem, hvis du vil have at katten skal kunne komme ind og ud om natten. Også hvis du vil have katten skal kunne komme gennem døre selvom de er lukkede.

  2. Omkostninger

At have en kat har også sine omkostninger. Hvis du skal ud at rejse, skal du betale for et kattepas også. Det kan også være at din kat får orm, dvs. at du nu også skal sørge at få en ormekur til kat. Hvis din kat tilfældigvis også skulle få killinger, skal du også sørge for dem og bringe dem til dyrlæge m.m.