Derfor skal du adoptere en voksen kat

Voksenkat

I stedet for at kigge på killinger til salg bør du kigge på katte til salg. En voksen kat er bedst at adoptere. Du kan finde mange forskellige dyreinternat (som f.eks. Inges kattehjem i Glostrup eller kattens værn) rundt i Danmark, hvor der findes mange katte, der klar til adoption.

 

Når du adopterer en kat i et internat vil du blive stillet en masse spørgsmål, så du kan få det bedste match med en kat. En voksen kat er altid nem at få taget ind i hjemmet. Den tilpasser sig meget hurtigt og har allerede i forvejen kendskab til brug af kattebakke osv. Derfor vil et nyt hjem ikke skade en voksen kat som sådan.

Du kan også adoptere en kat i dyreværnet. Her foregår proceduren på samme måde. Du vælger en kat på deres hjemmeside, så bliver du interviewet og får stillet en masse spørgsmål om din dagligdag, så de kan se, om du er den rette ejer. Du kan også adoptere en kat på Dyrenes Beskyttelse.

Katte 

Du kan også finde katte på dba eller gul og gratis, hvor man kan finde mange billige katte til salg. De voksne katte på dba har oftest været i en familie, som ikke længere vil have kat. Derfor er katten allerede opdraget til at leve i en familie. Typisk vil der stå, hvordan katten er til daglig, om det er en ude/inde kat og hvordan familien er. På dba og gul og gratis, kan man også finde familier, som giver deres katte ud gratis. Du finder langt nemmere en voksen kat.

 

Voksne katte har desuden også en veludviklet personlighed, hvorimod killinger tager omkring 2-3 år før de har udviklet deres fulde personlighed. Når du adopterer en vokset kat, ved du, hvad du får. De ændrer sig simpelthen ikke. Voksne katte har også en tendens til at skabe et bånd til ejeren end killinger. De har følt smerten, ensomheden på internatet m.m. og de er taknemmelige for dig som ejer. Killinger er desuden også meget urolige og legesyge, hvorimod voksne katte er rolige og stille. De er mere interesserede i at slappe af i solen eller på vindueskarmen. En killing vil f.eks. hoppe rundt, kravle på alt og udforske hjemmet. De skal nemlig, som sagt, udvikle personligheden. En killing skal også have flere besøg hos en dyrlæge end en voksen kat. Dermed sparer du også penge. Når du har været hos dyrlægen første gang er din kat også registeret på et katteregister, hvor du kan efterlyse din kat. Desuden kan du på et katteregister se, hvad der er hændt katten når den var forsvundet.

En voksen kat  er god til dig, som gerne vil have et kæledyr, der er stille og roligt, mens du stadig kan passe din dagligdag.