Sådan finder du den perfekte indekat

Indekat

Leder du efter en bestemt kat, som passer dine behov bedst og foretrækker du en indekat? For neden får du nogle gode råd til, hvordan du finder den perfekte indekat til dine behov.

 

Du leder efter et kæledyr og er kommet frem til en kat. Helst en indekat, ja. Men hvad nu?

Til at starte med bør du opstille nogle krav, hvis du har nogle – ellers kan du sagtens vælge, hvilken som helst indekat. Der finde mange katteracer og alle racer har deres specifikke karakteristik. Du kan finde en kat til salg eller killinger til salg meget hurtigt, men ligeledes kan du også finde en, der er klar til adoption.

 

De typiske indekatte er:

  • Ragdoll racen: Meget rolig og har en personlighed, der er nede på jorden. Den er afslappende. Katten har lange knurhår og smukke safir øjne. Deres naturlige skabelse er, at de er meget rolige og elegante. De er derfor meget gode til lejligheder og huse, hvori de kun foretrækker at blive puttet og leget med. Denne race er også kendt for at være troværdig, og har det fint med at møde nye katte i hjemmet. Deres ærlighed gør dem dog nemme at stole på andre folk, f.eks. kattetyve, derfor er de bedst som indekatte.
  • Sphynx racen: Katten uden hår, som den bliver kendt for. Denne kat er oftest tynd og har en elegante/egyptiske træk. Denne race er kendt for at være god mod børn og andre dyr, såsom hunde, marsvin m.m. De udvikler desuden et stærkt bånd til sin ejer. Deres mangel af hår og også nogle gange knurhår gør det farligt for dem at forlade hjemmet uden opsyn af ejer. Denne race har dog brug for speciel pleje grundet sit hårmangel.
  • British shorthair racen: Denne kat er oftest buttet og har et rundt ansigt. Den har kobber runde øjne. Denne race er intelligent og elsker at lege med sin ejer. De er især legesyge, når de er killinger. Desuden er de også kendt for at være gode at putte med.
  • Cornish Rex racen: Denne race er kendt for sit noget mere eller mindre uhyggelige udseende. De er dog meget legesyge og fremstår som kattekillinger hele deres levetid. De er desuden ekstremt intelligente. De elsker at hoppe og stå på bagbenene mens de leger. Denne race har især brug for meget leg og at komme i kontakt med ejeren. Denne race kan desuden også lide at komme i kontakt med andre dyr.
  • Den persiske race: Denne kat er kendt for at være ekstremt rolig, stille og har tykt langt hår. Den har en flad næse og et rundt ansigt. Det er en attraktiv race og er kendt for at være en ”royal” kat. Det er en race, der har eksisteret i mange, mange år. Denne race har brug for noget opmærksomhed. Det er en race, der er vant til stor opmærksomhed, at blive serveret og børstet hver dag. Det er også derfor den er kendt for at være en ”royal” kat.
  • Russian blue racen: Denne kat er en legesyg kat, der elsker at kunne lege med sin ejer. Dog er den kendt for at have svært ved at udvikle et bånd til andre end sin ejer. Derfor er den oplagt til en hus bestående af 2 personer eller mindre. Denne race er desuden selvstændig, men deres ønske af lege bør fuldføres af ejeren.

 

Nu hvor du kender de typiske indekatte, kan du se, hvilken der passer til dine behov. Du kan også prøve at søge videre på nettet.

Alle indekatte bør dog have et kradsetræ til rådighed, så de ikke ender med at kradse i møblerne. Du bør også have plads til en kattebakke og tid til en dyrlæge. Desuden bør du tage stilling til evt. allergi, om dine gæster har allergi for katte og om det måske er bedst at finde en allergivenlig kat. Husk at nogle katte kan få orme, derfor bør du observere din kat jævnligt og se om den ændrer adfærd. Du bør derfor også huske at få en ormekur til kat.

Billigeboxershorts banner